8 اشتباه خطرناک خانواده کنکوری ها

مشاوره کنکور

8 اشتباه خطرناک خانواده کنکوری ها

روی عکس کلیک کنید
4 راهکار بهترین مشاور کنکور برای وسواس در مطالعه کنکور سراسری
 
  •  این نوشته را مانند یک نسخه، اجرا کنید و برای هرچه صمیمی تر شدن روابطتان با فرزندانتان تمرین و تمرین کنید.
  •  این متن را به دیگر والدین هدیه بدهید و در موفقیت فرزندانشان سهیم شوید.
 .بر روی لینک مشاوره کنکور تلفنی کلیک کنید.

مشاوره برنامه ریزی تحصیلی

دلسوزی‌های احساسی و غیرآگاهانه ما می‌تواند به شدت به فرزندانمان آسیب برساند. اشتباهات دلسوزانه والدین نه تنها به کودکان کمک نمی‌کند بلکه باعث پسرفت آن‌ها می‌شود. گاهی این اشتباهات تبعاتی به بار می‌آورند که به‌راحتی جبران نمی‌شوند و سال‌ها باقی می‌مانند.

در این مطلب، به بررسی ۸ اشتباه رایج والدین و راهکارهایی برای بهبود آن‌ها می‌پردازیم.

1. به رخ کشیدن امکانات و تذکر ناسپاسی

فراهم کردن امکانات برای فرزندان از وظایف ماست. تذکر دادن ناسپاسی به فرزندان، آن‌ها را از ما دور می‌کند و تربیت را سخت می‌سازد. بهتر است به جای تذکر، با مثال‌زدن و تشویق، شکرگزاری را به آن‌ها بیاموزیم.

2. مقایسه با افراد موفق

هر کودک توانایی‌ها و علاقمندی‌های منحصر به فردی دارد. مقایسه فرزندان با افراد موفق فامیل یا دوستان، باعث سرکوب‌شدن آن‌ها می‌شود. بهتر است به جای مقایسه، روی نقاط قوت فرزند خود تمرکز کنید.

3. یادآوری شکست‌های گذشته

یادآوری شکست‌های گذشته به فرزندان، باعث احساس گناه و کاهش اعتماد به نفس آن‌ها می‌شود. به جای تمرکز بر شکست‌ها، به پیشرفت‌ها و موفقیت‌های آن‌ها توجه کنید.

4. فشار روانی اهداف دانشگاهی

ذوق و اشتیاق والدین برای موفقیت فرزندان می‌تواند فشار روانی زیادی بر آن‌ها وارد کند. بهتر است اهداف را در محیطی خصوصی و با در نظر گرفتن توانایی‌های فرزند خود تعیین کنید.

5. نگرانی بیش از حد

آرزوهای برآورده نشده خود را به فرزندان تحمیل نکنید. نگرانی بیش از حد شما می‌تواند به استرس و خشم در فرزندتان منجر شود. به آن‌ها فضای کافی برای رشد و پیشرفت بدهید.

6. برچسب زدن

به جای قضاوت کلی، رفتارهای خاص فرزندان را مورد بررسی قرار دهید. برچسب زدن به فرزندان می‌تواند رابطه شما را تخریب کند. به جای آن، مشکلات را به صورت موردی مطرح کنید.

7. تذکر مستمر

تذکر مکرر تاثیر معکوس دارد. سعی کنید فقط در موارد مهم تذکر بدهید و از تکرار آن بپرهیزید. اینگونه کلام شما تاثیر بیشتری خواهد داشت.

8. محدودیت‌های شدید تفریحی

تفریح و ورزش برای کسب انرژی و ادامه مسیر لازم است. محدودیت‌های شدید تفریحی برای فرزندان، می‌تواند اثر منفی داشته باشد. به آن‌ها اجازه دهید تا زمانی را برای استراحت و تفریح اختصاص دهند.

از اینکه شما از والدین موفق ایرانی هستید، خوشحالم.

 
نویسنده: مهندس حسین پور (مشاور کنکور)
برای دریافت مشاور تحصیلی کنکور کلیک کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

75 - = 71

پیمایش به بالا