chl-logo

انتخاب‌رشته کنکور سراسری

انتخاب رشته کنکور سراسری

 

پس از کنکور سراسری و اعلام رتبه‌ها، مرحله حساس انتخاب رشته کنکور سراسری آغاز می‌شود. معمولا هر سال حدود یک هفته بعد از اعلام نتایج، زمان انتخاب رشته نیز آغاز می‌شود و آن دسته از داوطلبانی که مجاز به انتخاب رشته باشند، می‌توانند در موعد مقرر اقدام به انتخاب رشته‌های مورد نظر خود کنند.

اهمیت انتخاب رشته کنکور سراسری هیچ کمتر از خود کنکور سراسری نیست؛ شاید اشتباه نباشد که بگوییم انتخاب رشته کنکور سراسری به مراتب از خود کنکور سراسری در آینده داوطلب، سرنوشت‌سازتراست. زیرا که آینده شغلی داوطلب کنکور در گرو این انتخاب وی خواهد بود.

تمام تلاشی که تیم مشاوره کنکور، خانواده کنکوری و خود داوطلب در طول زمان انجام می‌دهند، برای دست‌پر بودن در روز انتخاب رشته است؛ هرچه شما نتیجه بهتری در کنکور سراسری به دست بیاورید، دست شما برای دامنه بیشتری از انتخاب‌ها باز خواهد بود.

برخی تصور می‌کنند داوطلبانی که رتبه‌های بهتری را کسب می‌کنند نسبت به افرادی که رتبه‌های ضعیف‌تری را مال خود کرده‌اند، انتخاب رشته سخت تری خواهند داشت؛ اما باید دانست که هر کدام از آنها سختی‌های خاص خود را خواهند داشت؛ همه داوطلبان مجاز به انتخاب رشته، دامنه وسیعی از رشته‌ها و شهرها را پیش روی خود می‌بینند و باید بهترین انتخاب‌ها را در مدت زمان مقرر انجام دهند.

 

نحوه انجام انتخاب رشته کنکور سراسری

معمولا یک هفته بعد از اعلام نتایج کنکور سراسری، شما می‌توانید با مراجعه به سایت سازمان سنجش نسبت به انتخاب رشته اقدام کنید. مهمترین منبع شما در انتخاب رشته کنکور سراسری، دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری است که حاوی اطلاعات مربوط به مکانیسم انتخاب رشته و نیز کد رشته‌ها و شهرها به منظور وارد کردن در فرم انتخاب رشته است. این دفترچه در زمان مقرر در سایت سازمان سنجش قرارداده خواهد شد.

 

انتخاب رشته دانشگاه آزاد:

اما انتخاب رشته دانشگاه آزاد، از طریق سایت سنجش، پذیرش و امور فارغ‌التحصیلی دانشگاه آزاد انجام می‌شود. به این صورت که بایستی کارت اعتباری مربوط به آن را از سایت خریداری کرده و انتخاب رشته کنید.

در صورت تمایل به تحصیل در دانشگاه آزاد، حتما درباره هزینه تحصیل و هزینه‌های جاری زندگی و سکونت، ونیز فاصله دانشگاه مقصد تا محل زندگی خود تحقیق کنید. این موضوع به ویژه برای داوطلبانی که محدودیت مالی و یا دلبستگی به خانواده دارند، از اهمیت به سزایی برخوردار است.

 

اولین قدم در انتخاب رشته کنکور سراسری

اولین قدم برای داشتن بهترین انتخاب رشته، آنالیز و بررسی اطلاعات کارنامه آزمون سراسری است. اطلاعات کارنامه کنکور، وضعیت تراز، رتبه و مجاز بودن انتخاب رشته در دوره‌های روزانه و غیر‌روزانه را برای شما نشان می‌دهد. تحلیل تمام بخش‌های کارنامه در انتخاب رشته در استراتژی چینش و اولویت‌بندی کد رشته‌ها، بسیار اهمیت دارد.

صرف نظر از بخش ابتدایی کارنامه که مربوط به اطلاعات ثبت‌نامی و آزمونی و دیگر اطلاعات درباره وضعیت مجاز شدن یا نشدن در دوره‌های مختلف است، اطلاعات مهم و اصلی در قسمت بعدی قرار دارد.

در این بخش، نمره داوطلب در زیرگروه‌های مختلف درج شده است. به عنوان مثال داوطلبانی که به دنبال قبول شدن در رشته‌های پزشکی، دندانپزشکی، فیزیوتراپی، پرستاری، اتاق عمل و … هستند باید به اطلاعات مربوط به زیر گروه یک توجه کنند و در مورد آن دست از داوطلبانی که علاقمند به پذیرفته شدن در رشته داروسازی هستند، نمرات درج شده در زیر گروه 2 اهمیت دارد.

در جدول بعدی نیز درصدها به تفکیک دروس قرار دارند و بعد از آن، در جدول نهایی، ماکزیمم نمره کل زیرگروه‌ها یا به عبارتی تراز رتبه در سهمیه نوشته شده است. این بخش از بخش‌های مهم و تاثیرگذار بر انتخاب رشته کنکور سراسری است به نحوی که بسیاری از متخصصان انتخاب رشته را براساس اطلاعات درج شده در همین قسمت انجام می‌دهند.

 

امکان سنجی پذیرش در رشته‌های مختلف

در این مرحله شما بایستی با آنالیز نتایج درج شده در کارنامه، و مقایسه آن با نتایج سال‌های قبل، امکان پذیرفته شدن در رشته‌های مختلف را بررسی کنید. البته که اینکار در حوزه تخصصی شما داوطلب عزیز که به تازگی کنکور داده‌اید نیست؛ هیچکس هم انتظار چنین کار بزرگی از شما ندارد. اما باید چه کرد؟

علاوه بر سامانه‌ها و نرم‌افزارهای رایج که با وارد کردن اطلاعات و نمرات خود در آن قادر خواهید بود بدانید در چه رشته‌هایی پذیرفته می‌شوید، بهره‌گیری ازیک مشاور انتخاب رشته کنکور سراسری بسیار مهم است.

مشاور انتخاب رشته کنکور سراسری، با تجارب سال‌های گذشته و نیز اطلاعات به روز در مورد سهمیه‌ها، بومی گزینی و از همه مهمتر، بررسی علاقه شخصی شما و بازارکار رشته‌های مختلف، به شما کمک می‌کند بهترین انتخاب رشته ممکن را داشته باشید.

 

عوامل موثر در انتخاب رشته کنکور سراسری

فارغ از اینکه شما در کدام گروه تجربی، ریاضی، انسانی، هنر یا زبان قصد انتخاب رشته دارید، باید درباره یکسری اطلاعات عمومی که بر روی انتخاب رشته شما مؤثر است اطلاع کافی کسب کنید. هر چه اطلاعات شما کامل‌تر باشد، انتخاب رشته بهتری خواهید داشت. این اطلاعات به طور خلاصه عبارتند از:

 

اثر سهمیه‌ها در انتخاب رشته کنکور سراسری:

وزارت علوم در جهت ایجاد عدالت آموزشی، برای برخی افراد با شرایط خاص، سهمیه‌های خاصی در نظر گرفته است. براساس درصد این سهمیه‌ها، تغییرات با رویکرد مثیت در نتایج کنکور داوطلبان واجد شرایط ایجاد می‌شود. مهمترینِ این سهمیه‌ها عبارتند از:

 

  1. سهمیه مناطق
  2. سهمیه رزمندگان، ایثارگران و خانواده شهدا
  3. سهمیه بهیاری

 

  • توجه به استانی، بومی، ناحیه‌ای و یا کشوری بودن رشته‌ها:

در دفترچه کنکور، کنار هر یک از کد رشته‌ها، یکی از عبارت‌های استانی، بومی، ناحیه‌ای و یا کشوری درج شده است. این عبارت‌ها دارای بار معنایی خاصی هستند که در ادامه به توضیح آنها خواهیم پرداخت.

 

  • رتبه و تراز کسب شده در کنکور که در کارنامه موجود است:

شاخصی که شما در نهایت با آن به رقابت با سایر داوطلبان برای کسب صندلی در رشته مورد نظر خود می‌پردازید، همین رتبه و تراز کسب شده است. برای یک انتخاب رشته دقیق بایستی به بانک اطلاعاتی سال‌های گذشته مراجعه کنیم و تخمین بزنیم چه ترازها و رتبه‌هایی توانسته‌اند وارد چه رشته‌هایی شوند.

با توجه به ضریبی که هر درس اختصاصی دارد، رشته‌های هر گروه به چند دسته تقسیم می‌شوند. به طور مثال رشته پزشکی در زیرگروه 1 گروه علوم تجربی قرار می‌گیرد. به همین علت است که در کارنامه، سازمان سنجش برای هر زیر گروه، تراز و رتبه جدا درج می‌کند که این موضوع برای انتخاب رشته دقیق‌تر بسیار حائز اهمیت است.

 

  • علامقه‌مندی‌های فردی و محدودیت‌هایی که ممکن است داشته باشیم:

گاهی برخی افراد در زمینه‌هایی علاقه شخصی یا تجربه دارند و می‌دانند در آن رشته‌ها موفق خواهند شد. در حین انتخاب رشته تحصیلی، فارغ از اینکه چه رتبه‌ای را کسب کرده‌اید حتما درباره علایق و زمینه‌هایی استعدادی خود، به مشاور انتخاب رشته کنکور سراسری اطلاعات بدهید.

ممکن است در نگاه اول تصور کنید راهی برای ورود شما به رشته مورد علاقه نیست، اما مشاور انتخاب رشته کنکور سراسری‌ای که تجربه داشته باشد، ممکن است از طریقی بتواند شما را به مسیر مورد علاقه خود سوق دهد.

در سال‌های قبل، داوطلبانی بسیاری به مرکزمشاوره انتخاب رشته کنکور سراسری مراجعه کرده‌اند که رتبه آنها مناسب پذیرش در رشته‌های پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی نبوده، اما توانسته‌اند با راهکارهایی، از سال دوم دانشگاه خود، وارد رشته مورد علاقه خود شوند.

این دست راهکارها، فقط توسط یک مشاور انتخاب رشته کنکور سراسری حرفه‌ای که مسلط به تمام قوانین در زمینه انتخاب رشته، پذیرش در دانشگاه‌ها و نیز طرح‌های مختلف وزارت علوم باشد، می‌تواند به شما ارائه شود. بنابراین حتما در انتخاب مشاور انتخاب رشته کنکور سراسری خود دقت کنید.

 

برخی مفاهیم و کلیدواژه‌های مهم درج شده در دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری

هنگام مطالعه دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری، به عباراتی برمی‌خوریم که ضروری است معنای آنها را بدانیم. در این قسمت به توضیح برخی از آنها می‌پردازیم:

 

  • رشته‌های استانی:

در برخی استان‌ها نیاز کاربردی به متخصصان بومی در رشته‌های خاصی احساس می‌شود. در این رشته‌ها پذیرش به صورت استانی صورت می‌گیرد.

به طور مثال در مورد رشته‌های دانشگاه فرهنگیان، با توجه به نیاز هر استان به معلمان بومی، گزینش به صورت استانی انجام می‌شود.

 

  • رشته‌های کشوری:

اگر رشته‌ای در چند استان به طور ناهمگون ارائه شود و در هیچ یک از دو قطب مجاور وجود نداشته باشد، رشته کشوری محسوب می‌شود. ظرفیت پذیرش در رشته‌های کشوری به نسبت سهمیه‌ها بین داوطلبین تقسیم می‌شود. فرض کنید رشته‌ای کشوری 100 نفر ظرفیت داشته باشد، از این 100 نفر به طور مثال 30 نفر مربوط به داوطلبان دارای سهمیه رزمندگان وایثارگر است و باقی ظرفیت به باقی داوطلبان اختصاص می‌یابد.

 

  • رشته‌های قطبی، بومی و ناحیه‌ای:

رشته‌های ناحیه‌ای محسوب می‌شوند که فقط در دانشگاه یک استان از چند استان همسایه ارائه شوند. اما زمانی یک رشته قطبی نامیده‌ می‌شود که فقط در یک ناحیه از دو ناحیه همجوار وجود داشته باشد. در رشته‌هایی که قطبی، بومی، ناحیه‌ای یا استانی باشند، 20 درصد از ظرفیت به طور مستقیم به متقاضیان آزاد می‌رسد؛80 درصد باقی مانده به هر یک از سهمیه‌های موجود در ناحیه، قطب، ناحیه یا استان اختصاص می‌یابد.

 

  • رشته‌های متمرکز:

فارغ از اینکه شما در کدام یک از گروه‌ها کنکور داده باشید، رشته‌های متمرکز آن رشته‌هایی هستند که فقط رتبه کنکور و سوابق تحصیلی شما برای پذیرش در آنها ملاک قرار می‌گیرد و نیازی به بررسی دیگر مانند معاینات پزشکی یا آزمون‌های عملی نیست.

 

  • رشته‌های متمرکز با شرایط خاص:

رشته‌هایی که پذیرفته شدن در آنها، علاوه بر رتبه کنکور و سوابق تحصیلی، مصاحبه اجباری نیز دارند. در این رشته‌ها، معمولا به اندازه سه برابر ظرفیتی که دارند، داوطلبان به مصاحبه دعوت خواهند شد و پس از ارزیابی مصاحبه، در کنار رتبه و سوابق تحصیلی، پذیرش افراد صورت می‌گیرد.

 

  • رشته‌های غیرمتمرکز:

در این رشته‌ها علاوه بر رتبه و سوابق تحصیلی، آزمون عملی، معاینات پزشکی و … نیز مورد توجه قرار می‌گیرد. با توجه به شرایط ویژه‌ای که برای این رشته‌ها در نظر گرفته می‌شود، پذیرش در آنها کمی سخت‌تر از رشته‌های متمرکز است.

 

نکته مهم در مورد رشته‌های متمرکز آن است که در صورتی که اولویت شما پذیرش در رشته‌های متمرکز است، در انتخاب رشته کنکور سراسری باید این رشته‌ها را در اولویت بالاتر لیست قرار دهید.

 

  • رشته‌های روزانه و شبانه:

تفاوت عمده این دو رشته مربوط به شهریه و خوابگاه است؛ برای رشته‌های روزانه شما هیچ شهریه‌ای پرداخت نخواهید کرد اما رشته‌های شبانه مشمول پرداخت شهریه هستند.

نکته مهم دیگر این است که در صورت پذیرفته شدن در رشته‌های روزانه، بعد از دوره تحصیل، شما تعهد خدمت به دولت دارید و امکان آزادسازی مدرک تحصیلی را بدون گذراندن این تعهد خدمت و یا پرداخت پول، نخواهید داشت. این نکته برای آن دسته از داوطلبانی که بعد از دوره کارشناسی قصد مهاجرت تحصیلی دارند حائز اهمیت است؛ زیرا که دانشگاه خارجی مقصد، از شما اصل مدرک تحصیلی را درخواست خواهد کرد.

تفاوت دیگر این دو رشته، در خوابگاه است که برای رشته‌های شبانه اساسا تضمینی برای تامین خوابگاه وجود ندارد و در صورت پذیرش در رشته‌های شبانه ممکن است مجبور باشید برای خود خوابگاه خصوصی پیدا کنید.

 

نحوه انجام انتخاب رشته کنکور سراسری

برای این منظور پس از اعلام زمان شروع انتخاب رشته کنکور سراسری به ترتیب این مراحل را طی کنید:

  1. به سایت سازمان سنجش مراجعه کنید و با دانلود و تهیه دفترچه انتخاب رشته ‌کنکور سراسری، نسبت به تهیه لیست از اولویت‌های خود اقدام کنید.
  2. حتما لیست خود چند بار چک کنید تا از صحت کدهایی که استخراج کرده‌اید مطمئن باشید.
  3. پس از اطمینان از اولویت‌بندی‌های خود، کدها را در فرم مربوطه در سایت سنجش وارد کنید.
  4. در نهایت نیز اطمینان حاصل کنید که کد رهگیری انتخاب رشته کنکور سراسری را از سایت سازمان سنجش دریافت کنید.

 

نحوه کارکرد سیستم انتخاب رشته کنکور سازمان سنجش

از مهمترین تصمیمات زندگی هر انسانی، انتخاب رشته کنکور وی است. درست است که در صورت هر گونه انتخاب اشتباه، امکان جبران آن وجود دارد و فرد می‌تواند با تصمیمی شجاعانه از رشته انصراف دهد و مسیر دیگری را در زندگی خود ادامه دهد، اما بر هیچکس پوشیده نیست که اینچنین تصمیمات بزرگ، حتما با هزینه‌های گزافی همراه خواهد بود.

پس چه بهتر که با انتخاب عاقلانه واطلاع کامل از نحوه انتخاب رشته صحیح، تلاش کنیم بهترین انتخاب ممکن را انجام دهیم.

نرم‌افزار انتخاب رشته کنکور سراسری سازمان سنجش، به ترتیب از انتخاب اول شما، بررسی را آغاز می‌کند و به محضی که در یکی از انتخاب‌ها توانستید پذیرفته شوید، سایر انتخاب‌های شما را چک نخواهد کرد. به همین علت است که اکیدا توصیه می‌شود در اولویت‌بندی کد رشته‌های خود دقت زیادی کنید و آنهایی که برای شما مطلوب‌تر و با شرایط شما بیشتر هماهنگی دارند را در اولویت‌های بالاتر قرار دهید.

 

اولویت‌بندی رشته‌ها در انتخاب رشته کنکور تجربی

کارشناسان امر، فاکتورهای بسیاری را برای این موضوع معرفی می‌کنند. شاید معروف‌ترین این فاکتورها 4 عامل : 1. علاقه   2. کیفیت   3. مسافت   4. هزینه   باشد. با در نظر گرفتن این 4 عامل مهم، می‌توانید تا حد زیادی لیست اولویت‌بندی استاندارد تهیه کنید.

 

نقش علاقه در انتخاب رشته کنکور تجربی

بسیاری از دانش‌آموزان در سن کنکور، شاید درکی از علاقمندی خود نداشته‌باشند و صرفا تحت تاثیر تبلیغات موجود در جامعه و اقبال مردم به رشته‌های خاص، اعلام کنند مثلا به رشته پزشکی علاقه دارند. چه بسیار پزشکان ناموفق در جامعه هستند که ای بسا اگر در رشته دیگری مانند محیط‌ زیست، صنایع غذایی یا روانشناسی تحصیل می‌کردند، امروز رضایت و موفقیت شغلی بیشتری داشتند.

به منظور جلوگیری از این اتفاق، حتما به مشاوران تحصیلی حرفه‌ای مراجعه کنید تا به شما در یافتن زمینه‌های استعدادی مناسب، کمک کنند. علاوه بر این، مشاور با در نظر گرفتن شرایط بازار کار، می‌تواند از همان لحظه ورود شما به دانشگاه، به شما نقشه راه درست برای رسیدن به درآمد خوب ارائه دهد تا در طول دوران تحصیل خود سردرگم نباشید.

مراکز استعداد یابی نیز این روزها در کشور فعال شده‌اند. بویژه برای عزیزانی که هنوز به سال کنکور نرسیده‌اند، این مراکز با تست‌های روانشناسی معتبر و برنامه‌های ویژه دیگر، به نوجوانان کمک می‌کنند زمینه‌ای که در آن مستعد هستند را بیابند.

 

توجه به کیفیت دانشگاه و رشته در انتخاب رشته کنکور تجربی

متاسفانه کیفیت دانشگاه، از فاکتورهاییست که در انتخاب رشته کنکور سراسری به آن توجه کمتری می‌شود و فدای فاکتور علاقه می‌شود. تحصیل در رشته مورد علاقه اما در یک دانشگاه بی کیفیت، از شما فارغ‌التحصیلی کم تخصص خواهد ساخت که هیچ مزیت رقابتی در جامعه برای یافتن شغل نخواهد داشت.

برای کسب اطلاعات درباره کیفیت دانشگاه‌ها و رشته‌های مورد علاقه خود در آن دانشگاه‌ها، سعی کنید دانشجویان مشغول به تحصیل در آن دانشگاه‌ها را پیدا کنید و از آنها درباره فاکتورهای کیفی دانشگاه مربوطه اطلاعات کسب کنید.

دقت کنید لزوما دانشگاه‌های واقع شده در شهرهای کوچک کیفیت کمتری از شهرهای بزرگ ندارند؛ بلکه برعکس، گاهی از کیفیت بالاتری برخوردارند! به طور کلی، سیاست‌گذاری وزارت علوم به این ترتیب است که سعی می‌کند به دانشگاه‌های شهرهای کوچک امکانات ویژه‌ای اعطا کند تا داوطلبان با رتبه‌های خوب، انگیزه بیشتری برای انتخاب آنها داشته باشند.

 

مسافت تا محل تولد عامل مهم در انتخاب رشته‌کنکور سراسری تجربی

این عامل شاید بیشتر برای داوطلبان دختر و نیز سایر افرادی که وابستگی به خانواده خود دارند اهمیت بیشتری داشته باشد. درست است که دوره دانشجویی، فرصتی برای تقویت استقلال و عبور از مرحله نوجوانی به جوانیست، اما گاهی آمادگی و یا تمایل این دوری در افراد وجود ندارد. بنابراین حتما پیش از تصمیم‌گیری درباره اولویت بندی انتخاب رشته کنکور سراسری، درباره فاصله شهر مقصد و نیز راه‌های ارتباطی به آن کسب اطلاع کنید.

در صورت امکان توصیه می‌شود، سفری کوتاه به عنوان بازدید، از شهر مورد نظر داشته باشید تا همه شرایط را به طور ویژه مورد بررسی قرار دهید.

 

هزینه تحصیل

در مورد رشته‌های شبانه و نیز دانشگاه آزاد، محاسبات درباره هزینه، از نکات ضروری در انتخاب رشته کنکور تجربی است. علاوه بر هزینه‌های جاری یک دانشجو، در این دو دانشگاه، شما هزینه سکونت و شهریه دانشگاه را نیز خواهید داشت.

اهمیت این نکات از این جهت است که بتوانید برای 4 یا 7 سال آینده خود به طور صحیح برنامه‌ریزی کنید و چشم‌بسته وارد راهی سخت و دشوار نشوید. به این منظور می‌توانید از دانشجویان ساکن در شهرهای مقصد پرس‌وجو کنید تا اطلاعات دقیقی درباره هزینه مورد نیاز برای هر سال خود بدست‌آورید.

 

انتخاب رشته کنکور تجربی

عمده افرادی که در رشته تجربی تحصیل می‌کنند سودای قبولی در رشته‌های پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی را دارند. در هنگام انتخاب رشته تجربی، داوطلبان به رتبه و تراز خود در زیر گروه‌های مربوطه توجه کنند و فراموش نکنند که باید براساس آنها رشته‌ها را اولویت بندی کنند.

علاوه بر این، رشته‌های موجود در گروه تجربی، فقط محدود به این سه رشته نیست؛ پتانسیل بسیاری در رشته‌های گروه تجربی وجود دارد که در صورت توجه به آنها، شاید موفقیت مالی و رضایت شغلی بیشتری نسبت به هر پزشک یا دندانپزشک دیگر برای شما بوجود آید.

با توجه به فضای تبلیغاتی که حول رشته‌های برتر این گروه است، بسیار مواردی بوده‌اند که بعد از پذیرفته شدن، متوجه این موضوع می‌شوند که شرایط حاکم بر رشته مورد نظر، مناسب روحیه و احوالات آنها نیست. پیشنهاد مشاور انتخاب رشته کنکور سراسری به شما این است که سعی کنید پیش از انتخاب رشته، در صورت امکان، یک روز را به طور مستقیم در محل کار واقعی آن رشته قرار بگیرید تا از نزدیک همه چیز را تجربه کنید.

 

انتخاب رشته کنکور ریاضی و فیزیک

به علت تنوع رشته‌های موجود در گروه ریاضی و فیزیک، لزوم حضور یک مشاور انتخاب رشته کنکور سراسری حرفه‌ای که آگاه به شرایط تمام این رشته‌ها باشد ضروریست.

علاوه بر این، پذیرش در اکثر رشته‌های پرطرفدار گروه ریاضی و فیزیک به صورت بومی گزینی انجام می‌شود. این نکته روی شانس قبولی افراد اثر بسیار زیادی دارد. به منظور انتخاب صحیح و از دست ندادن فرصت پذیرش در دانشگاه‌های برتر، حتما برای تعیین اولویت بندی خود به یک متخصص و مشاور انتخاب رشته کنکور سراسری مراجعه کنید.

علاوه بر این، با کسب اطلاعات دقیق، درباره محتوای درسی این رشته‌ها نیز اطلاع کسب کنید. به عنوان مثال، عده کمی از داوطلبان گروه ریاضی و فیزیک می‌دانند که رشته برق واحد‌های بسیار زیادی مربوط به ریاضیات محض و پیشرفته دارد. چه بسیار دانشجویان رشته پرطرفدار برق هستند که بعد از سال دوم یا سوم دانشگاه، متوجه می‌شوند رشته مورد علاثه آنها نرم‌افزار، مکانیک یا … بوده‌است و تحمل این حجم از ریاضیات محض را در دوره تحصیل دانشجویی خود نداشته‌اند.

یا در مثالی دیگر، مهندسی آب با رشته مهندسی عمران واحد‌های مشترک زیادی دارد. بنابراین داوطلبان رشته ریاضی که علاقمند به تحصیل رشته عمران هستند، در صورتیکه رتبه مناسب برای ورود به رشته عمران را کسب نکرده باشند می‌توانند رشته مهندسی آب را انتخاب کنند و برای دوره ارشد، یکی از گرایش‌های پرطرفدار رشته عمران را هدف قرار دهند.

 

انتخاب رشته  کنکور سراسراسری انسانی

متاسفانه در این سال‌ها، رشته‌های گروه علوم انسانی با اقبال کم داوطلبان روبرو شده است. اکثر داوطلبان کنکور سراسری انسانی به دنبال پذیرش در رشته‌های حقوق، حسابداری و روانشناسی هستند و از باقی ظرفیت‌های رشته‌های این گروه غافل هستند.

از شاخصه‌های توسعه یافتگی یک کشور، سطح دانش فارغ‌التحصیلان علوم انسانی هر کشور است. در حقیقت، هر تمدن، براساس دانشمندان علوم انسانی و تئوری پردازی‌های آنها تبدیل به یک قدرت جهانی می‌شود. بنابراین سعی کنید با مشاوره با افراد آگاه، ظرفیت‌های مخفی این گروه را بیابید.

 

انتخاب رشته هنر در کنکور سراسری

نکته قابل توحه برای هنردوستان عزیز این است فقط با کسب رتبه خوب، شما نمی‌توانید از پذیرش خود در رشته‌های گروه هنر کنکور سراسری اطمینان حاصل کنید. زیرا که اکثر این رشته‌ها، غیرمتمرکز هستند؛ یعنی علاوه بر رتبه و سوابق تحصیلی، آزمون عملی یا کتبی دیگری نیز از شما گرفته خواهد شد و یا به مصاحبه دعوت می‌شوید.

بسیار دیده شده که افرادی با رتبه‌های ضعیف‌تر، اما با مصاحبه و آزمون عملی یا کتبی عالی، توانسته‌اند وارد رشته‌ها و دانشگاه‌هایی شوند که رتبه‌های بهتر، از پذیرش در آنها بازمانده‌اند.

 

انتخاب رشته دانشگاه پیام نور

پذیرش در دانشگاه‌های پیام نور به دو طریق ممکن است:

  1. شرکت در آزمون‌های فراگیر که بعد از آزمون سراسری و در اعلامیه هایی جداگانه درباره آنها اطلاع رسانی می‌شود و برای افرادیست که به هر دلیلی نتوانسته‌اند در کنکور سراسری شرکت کنند ( که این آزمون از سال 1400 لغو شده).
  2. از طریق کنکور سراسری افرادی که مجاز به انتخاب دانشگاه‌های پیام نور شده‌اند، و تمایل خود به داشتن این گزینه را نیز اعلام کرده‌اند، می‌توانند در لیست 150 تایی خود، رشته‌های دانشگاه‌های پیام نور را نیز وارد کنند.

 

انتخاب رشته دانشگاه‌های غیرانتفاعی

همانطور که از اسم آن مشخص است، شما برای هر ترم تحصیل در دانشگاه‌های غیرانتفاعی بایستی شهریه قابل توجهی پرداخت کنید. هزینه تحصیل در هر سال از طریق دانشگاه‌ها اعلام می‌شود و شما می توانید در صورت مجاز شدن به انتخاب رشته در این دانشگاه‌ها، و کسب اطلاعات دقیق در مورد هزینه تحصیل و زندگی، کد رشته‌های دانشگاه‌های غیرانتفاعی را نیز در اولویت‌های خود وارد کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

+ هفتاد-دو = 81

پیمایش به بالا
دسترسی سریع