مشاوره انتخاب رشته پردیس خودگردان و خودپرداز
انتخاب رشته های خودپرداز با مشاوره انتخاب رشته دانشگاه آزاد به راحتی امکان پذیر است. نام دانشگاههای پردیس خودگردان به نوعی تغییر یافته همان دانشگاههای پردیس بینالملل است که در سالهای اخیر دستخوش تحول شدهاند. در گذشته، دانشگاههای معتبر با هدف جذب دانشجویان خارجی، واحدهای بینالملل را تحت عنوان پردیس بینالملل تأسیس کردند. به عنوان نمونه، دانشگاه صنعتی شریف واحد پردیس بینالملل خود را در کیش راهاندازی کرده بود.بر روی لینک بهترین مشاور کنکور تلفنی کلیک کنید.
اگرچه این دانشگاهها به منظور جذب دانشجویان خارجی تأسیس شدند، اما بخش عمدهای از ظرفیتهای آنها توسط داوطلبان ایرانی که در کنکور سراسری نتوانسته بودند رتبه و تراز لازم برای پذیرش در دانشگاههای دولتی را کسب کنند، پر میشد. شایان ذکر است که این داوطلبان معمولاً باید از توان مالی بالایی برخوردار میبودند، چرا که شهریه واحدهای پردیس بینالملل بسیار بالا بود.
در حال حاضر، با تغییر نام به پردیس خودگردان، این دانشگاهها همچنان به جذب دانشجویان داخلی و خارجی ادامه میدهند و به عنوان یک گزینه مناسب برای افرادی که به دنبال تحصیلات عالی هستند، مطرح میشوند.
تغییر پردیسهای بینالملل به رشتههای پردیس خودگردان و سپس خودپرداز
با توجه به ناکام ماندن دانشگاهها در جذب دانشجوی خارجی و دریافت درآمدهای ارزی، نام این دانشگاهها به دانشگاههای پردیس خودگردان تغییر یافت. هر ساله این دانشگاهها، با معرفی رشتههای پردیس خودگردان، اقدام به جذب دانشجو میکنند. این رشتهها در دفترچه انتخاب رشته پردیس خودگردان اعلام میشود.
مزایای رشتههای پردیس خودگردان برای دانشگاهها
با توجه به رقابت فزاینده و تقاضای بالا برای رشتههای پرطرفدار، دانشگاهها هر ساله با تعیین شرایط خاص برای تحصیل در دانشگاههای پردیس خودگردان، درآمد قابل توجهی کسب میکنند. بسیاری از داوطلبانی که موفق به پذیرش در رشتههای برتر روزانه نشدهاند، حاضرند با پرداخت شهریههای نسبتاً بالا، به تحصیل در رشتههای مورد علاقه خود در این دانشگاهها بپردازند.
به عبارت دیگر، دانشگاههای پردیس خودگردان به عنوان منبعی برای درآمدزایی دانشگاهها محسوب میشوند. این موضوع به قدری برای بقای دانشگاهها اهمیت دارد که پس از استقبال گسترده داوطلبان از رشتههای پردیس خودگردان در کنکور سراسری، بسیاری از دانشگاههای معتبر اقدام به راهاندازی رشتههای پردیس خودگردان در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا کردند.
در سالهای اخیر، برخی دانشگاهها حتی بدون نیاز به تعریف رشتههای پردیس خودگردان در داخل دانشگاه اصلی خود، اقدام به تأسیس شعبههای کاملاً مجزا تحت عنوان دانشگاه پردیس خودگردان کردهاند. این شعبهها به نوعی میتوانند به عنوان نمایندگیهایی از دانشگاه اصلی در نظر گرفته شوند و فرصتی مناسب برای دانشجویان فراهم کنند تا در محیطی مستقل به تحصیل بپردازند.
رشتههای پردیس خودگردان
از آنجاییکه مهمترین هدف ارائه رشتههای پردیس خودگردان، کسب درآمد برای دانشگاههاست، طبیعی است در دفترچه انتخاب رشته پردیس خودگردان، عمدتا با رشتههای پرطرفدار مثل پزشکی، دنداپزشکی و … روبرو شویم. با توجه به رقابت بالا برای این رشتهها، افراد زیادی حاضر خواهند بود هزینه های بالای تحصیل در دانشگاه پردیس خودگردان را پرداخت و در رشته مورد علاقه خود تحصیل کنند.
تعداد رشتههای پردیس خودگردان در گروه علوم تجربی بیشترین تعداد است و بعد از آن رشتههای فنی گروه ریاضی از پرشمارترین رشتههای پردیس خودگردان هستند. اما در گروه علوم انسانی، هنر و زبان، دانشگاه پردیس خودگردان، در هیچ رشتهای از طریق کنکور دانشجو نمیپذیرد.
نحوه پذیرش در دانشگاه پردیس خودگردان
دانشگاههای پردیس خودگردان کاملا تحت نظارت وزارت علوم هستند؛ بنابراین پذیرش در این رشتهها به جز در مواردی خاص، صرفا از طریق کنکور سراسری امکان پذیر است. با ثبت نام در کنکور سراسری و بعد اعلام نتایج و صدرو کارنامه اولیه، با توجه به نمره و تراز خود در هر زیرگروه، میتوانید اقدام به انتخاب رشتههای پردیس خودگردان کنید.
در گذشته پذیرش در دانشگاههای پردیس خودگردان به صورت نیمه متمرکز بود؛ یعنی بعد از کنکور سراسری، داوطلبان بایستی با شرکت در مصاحبه یا آزمون عملی، از نظر فاکتورهای دیگری نیز مورد سنجش قرار میگرفتند؛ داوطلبان بعد از ارزیابی این مصاحبه و نیز رقابت با سایر متقاضیان با توجه به تراز و نمره کسب شده در کنکور سراسری، پذیرفته میشدند.
اما در این سالها، شرط مصاحبه در بسیاری از دانشگاه پردیس خودگردان برداشته شده است. اما همچنان دانشگاه امیرکبیر و صنعتی شریف، در رشتههای پردیس خودگردان خود، بدون مصاحبه دانشجو نمیپذیرند که این موضوع متاسفانه منجر به بیعدالتی و پارتی بازیهایی در پذیرش این دانشگاهها شده است.
توجه داشته باشید، در برخی رشتهها، دانشگاه پردیس خودگردان، اقدام به جذب بدون کنکور دانشجو در رشتههای پردیس خودگردان و خودپرداز میکند که لیست این رشتهها هر سال در زمان مقرر در دفترچه انتخاب رشته بدون کنکور اعلام میشود.
اعتبار مدرک دانشگاه پردیس خودگردان
با توجه به تحت نظارت وزارت علوم بودنِ رشتههای پردیس خودگردان در دانشگاههای پردیس خودگردان، مدرک این دانشگاهها از نظر علمی کاملا معتبر است. اما ذکر این نکته حیاتیست که عنوان پردیس خودگردان در مدرک تحصیلی شما نوشته خواهد شد. با این وجود، جای نگرانی وجود ندارد؛ زیرا که در جامعه علمی کشور، پذیرفته شده که دانشجویان فارغالتحصیل شده از رشتههای پردیس خودگردان، سطح علمی قابل قبول و حتی بالاتری از بسیاری از دانشگاههای دیگر دارند.
زیرا که سعی شده هیئت علمی و اساتید این رشتهها، از بهترین اساتید شعبههای اصلی این دانشگاهها باشند. به طور مثال دانشگاه علوم پزشکی شیراز، از اساتید خود برای تدریس به دانشجویان رشتههای پردیس خودگردان دانشگاه شیراز استفاده میکند و با همان معیارهای دانشگاه روزانه آموزش داده و سنجیده میشوند.
میزان شهریه دانشگاههای پردیس خودگردان
همانطور که از اسم دانشگاه پردیس خودگردان پیداست، بودجه و هزینههای خود را صرفا باید از طریق شهریه تامین کنند و ردیف بودجه خاصی از طرف وزارت علون به آنها تعلق نمیگیرد. از طرف دیگر با توجه به هدف ارائه رشتههای پردیس خودگردان، که همانا کسب درآمد برای دانشگاههای خودگردان است، ناگفته پیداست که هزینه و شهریه این دانشگاهها بسیار بالاست؛ حتی بالاتر از هزینه و شهریه دانشگاه آزاد.
در سالهای دور که قیمت دلار اینگونه افسارگسیخته بالا نبود، برای دانشجویان شاید به صرفهتر بود که با هزینهای کمتر بتوانند رشتههای مورد علاقه خود را در خارج از کشور، مثلا اکراین، روسیه و … بخوانند. اما با توجه به نرخ برابری دلار و ریال، دیگر تحصیل در این رشتهها در کشورهای دیگر شاید توجیه اقتصادی نداشته باشد.
به طور کلی شهریه رشتههای خودگردان هر سال تغییر میکند و نمیتوان رقم مشخصی برای این موضوع بیان کرد. در سالهای گذشته شهریه رشتههای کارشناسی ارشد رقمی در حدود 15 تا 20 میلیون بوده است. در مورد رشتههای دکترای دانشگاههای پردیس خودگردان نیز این رقم به تناسب رشته، بین 35 تا 55 میلیون متغیر بوده است.
مشاوره انتخاب رشته پردیس خودگردان
در صورت هر گونه اشتباه در مورد انتخاب رشته پردیس خودگردان، شما متحمل هزینه مالی سنگینی خواهید شد. بنابراین لازم است پیش از انتخاب رشته، حتما درباره انتخابهای خود با مشاور انتخاب رشته پردیس خودگردان مشورت کنید.
فرض کنید شما در یکی از رشتههای پردیس خودگردان قبول شدید اما بعد از مدتی متوجه شدید انتخاب شما اشتباه بوده است. شما باید از شرایط انصراف از تحصیل در دانشگاههای پردیس خودگردان اطلاع داشته باشید.
با توجه به رقابت زیاد بر سر ظرفیتهای این رشتهها، بویژه در رشتههای پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، فیزیوتراپی و … انصراف از تحصیل در دانشگاههای پردیس خودگردان بدون هزینه نخواهد بود. در هر کدام از دانشگاههای پردیس خودگردان، هیئت امنا جریمهای را به طور قراردادی برای انصراف از تحصیل قرار داده است که دانشجویان انصرافی موظف به پرداخت آن هستند.
بنابراین پیش از هرگونه انتخاب رشته پردیس خودگردان، با مشاور انتخاب رشته مشورت کنید تا درباره شرایط دانشگاه، رشته و نیز هزینههای مختلف شما در طول تحصیل کسب اطلاع کنید.
برای دریافت آخرین رتبه های قبولی در دانشگاه های پردیس کلیک کنید