بهترین روش برنامه‌ریزی درسی برای کنکور

بهترین روش برنامه‌ریزی درسی برای کنکور

برنامه‌ریزی درسی یکی از ملزومات اصلی برای موفقیت در کنکور سراسری است. وقتی برای یک سفر ساده، از روزها قبل آماده‌سازی و برنامه‌ریزی می‌کنیم، بدیهی است که برای یک فرآیند مهم و طولانی مانند کنکور نیز به یک برنامه‌ریزی درسی حرفه‌ای و مبتنی بر اصول علمی نیاز داریم.بر روی لینک کتاب برنامه ریزی تحصیلی کلیک کنید.

چگونه بهترین روش برنامه‌ریزی درسی برای کنکور را پیدا کنیم؟

با توجه به رقابتی‌تر شدن کنکور در سال‌های اخیر، داشتن اطلاعات دقیق و علمی درباره روش‌های برنامه‌ریزی درسی و تکنیک‌های مؤثر مطالعه می‌تواند کلید موفقیت شما باشد. بنابراین، در قدم اول باید به دنبال روش‌های تخصصی و آزموده‌شده برای برنامه‌ریزی درس باشید. به همین دلیل، توصیه می‌شود حتماً از مشاوره کنکور تخصصی و حرفه‌ای بهره بگیرید.

یک مشاور کنکور حرفه‌ای که با متدهای روز برنامه‌ریزی درسی آشنا باشد، می‌تواند در تمام مراحل مسیر تحصیلی شما را همراهی کرده و بهترین گزینه‌ها را ارائه دهد. ممکن است شما در سال‌های تحصیل قبلی روش‌های خاصی برای برنامه‌ریزی درسی داشته‌اید یا به شیوه شب امتحانی عادت کرده باشید، اما باید بدانید که روش‌های مطالعه و برنامه‌ریزی برای کنکور به طور کلی با روش‌های قبلی تفاوت‌های اساسی دارند و نیازمند نگاهی تخصصی و کارشناسی است.

با انتخاب یک مشاور مناسب، می‌توانید از تجربیات و دانش او بهره‌مند شوید و به موفقیت در کنکور نزدیک‌تر شوید.

ویژگی‌های بهترین روش برنامه‌ریزی درسی کنکور

بهترین مشاوران کنکور و نیز رتبه برترهای کنکور سراسری سال‌های گذشته ویژگی‌های خاصی را برای بهترین روش برنامه‌ریزی درسی کنکور برشمرده‌اند که به اختصار به برخی از آنها می‌پردازیم:

  • طراحی شده به طور واقع‌بینانه براساس وضعیت فعلی دانش‌آموز:

برنامه‌ریزی درسی باید براساس وضعیت فعلی شاگرد طراحی شود. به عبارتی در ابتدا باید ارزیابی از وضعیت ساعت مطالعاتی، نقاط قوت و ضعف فردی، روحیات شخصی و …  شاگرد کنکوری وجود داشته باشد تا بتوان برنامه‌ریزی کاملا واقع بینانه برای کنکور سراسری انجام داد. در غیراینصورت، قراردادن ساعت مطالعه بیش از حد توان فعلی دانش‌آموز، فقط موجب دلزدگی وی از مطالعه در همان ابتدای مسیر موفقیت در کنکور سراسری می‌شود. به عبارتی، برنامه‌ریزی درسی باید به نحوی طراحی شود که به مرور ساعت مطالعه و توان ذهنی و عملکردی دانش‌آموز را با شیبی ملایم بالا ببرد.

  • اختصاصی باشد:

حتما توجه کنید که در علم برنامه‌ریزی درسی، چیزی تحت عنوان برنامه‌ریزی عمومی که مورد استفاده همه افراد با هر نوع روحیه و سلیقه‌ای قرار گیرد، نداریم! انسان‌ها موجودات پیچیده‌ای با تفاوت‌ها و تمایلات مختلف هستند و هر کدام نیازهای ذاتی ویژه‌ای دارند که در هنگام برنامه‌ریزی باید به آن توجه کرد. بنابراین برنامه باید براساس روحیات فردی هر دانش‌آموز به طور اختصاصی طراحی شود.

ساده‌ترین تفاوت افراد، درونگرا و برونگرا بودن آنهاست که همین موضوع روی میزان توان ذاتی فرد برای تمرکز بر روی یک موضوع اثر مستقیم دارد. به این صورت که مشاوران حرفه‌ای کنکور باید بدانند که دانش‌آموزان درونگراها قابلیت این را دارند مدت زمان بیشتری پشت میز مشغول تمرکز بر روی اجرای برنامه‌ریزی درسی کنکور باشند، در حالیکه برونگرا ها این قابلیت را ندارند. بنابراین باید انتظار خود را از برونگرا منطقی کنیم و با آگاهی از این موضوع و بدون هیچکونه سرزنش بابت عدم تمرکز آنها، راهکارهایی را با مشورت مشاور کنکور به منظور افزایش تاب آوری برونگراها و ماندن در یکجا طراحی و اجرا کرد.

  • براساس اهداف کوتاه‌مدت و بلند مدت باشد:

کنکور فرآیندی طولانی است که نیاز به اقدامات گام به گام برای موفق شدن در آن دارد. یک برنامه‌ریزی حرفه‌ای برای کنکور باید به دنبال تحقق اهداف کوتاه مدت و بلند مدت باشد. اهداف کوتاه مدت همان بودجه بندی آزمون‌های آزمایشی است که به طور پیوسته در آن شرکت می‌کنیم، هدف بلند مدت نیز کسب رتبه برتر در کنکور است. در حقیقت برنامه‌ریزی زمانی مثمرثمر واقع می‌شود که همچون نقشه راه، مسیری شفاف و روشن، به دور از ابهام برای کنکوری ترسیم کند.

 

  • مطابق اصول علمی یادگیری طراحی شود:

در هنگام برنامه‌ریزی تحصیلی، باید شما از اصول و مکانیسم حاکم بر یادگیری در مغز آگاه باشید تا بتوانید برنامه‌ای طراحی کنید که براساس الگوریتم‌های یادگیری مغز، بیشترین کارایی را برای شما داشته باشد. از مشکلات روش‌های برنامه‌ریزی قدیمی این است که هیچ تناسبی با نیازمندی‌های مغز برای یادگیری ندارند و تنها با تمرکز بر مرورهای متعدد، به دنبال ماندگاری مطالب در ذهن هستند؛ در حالیکه همین مرورهای بی مورد و زیاد، مسبب دلزدگی دانش‌آموز از اجرای برنامه‌ریزی تحصیلی می‌شوند.

  • تمام بخش‌های زندگی کنکوری را در بر بگیرد:

نقص عمده برنامه‌ریزی‌های قدیمی این است که بسیار سرسختانه فقط توجه به ساعاتی که کنکوری باید درس بخواند دارند، در حالیکه استراحت و تفریح از بخش‌های جدی و مهم بهترین روش برنامه‌ریزی درسی برای کنکور است.

اهمیت مکتوب بودن برنامه‌ریزی درسی

برنامه‌ریزی تا زمانیکه به صورت مکتوب در جایی نوشته نشود تضمینی برای اجرای آن وجود نخواهد داشت. این موضوع را متخصصان و مدرسان حوزه برنامه‌ریزی تاکید دارند که برنامه باید تا حد ممکن شفاف و پیش روی چشم باشد. هر ایده‌ای که به روی کاغذ آورده شود نسبت به ایده‌ای که صرفا در ذهن باشد، ضمانت اجرایی بالاتری دارد.

به منظور نظم بیشتر در نوشتن برنامه‌ریزی درسی، به طور جدی توصیه می‌شود از بهترین دفتر برنامه‌ریزی کنکور استفاده کنید. برای دانستن مهمترین ویژگی‌هایی که برای خرید بهترین دفتر برنامه‌ریزی باید به آن توجه کنید مقاله مربوطه به آن را مطالعه کنید.

معایب روش‌های برنامه‌ریزی درسی قدیمی

روش برنامه‌ریزی جدولی از روش‌های پذیرفته شده و در حال اجرا توسط شاگردان و داوطلبان کنکور است. اما “باهوش باشید و برنامه‌ریزی‌های جدولی خود را پاره کنید”. اگر بخواهیم درباره معایب جدول برنامه‌ریزی درسی صحبت کنیم می‌توان ساعت‌ها درباره آن به بحث پرداخت.

عدم توجه به کیفیت مطالعه از مهمترین معایب روش برنامه‌ریزی جدولی است. تنوع درس موجود در جدول برنامه‌ریزی درسی، دقیقا باعث عدم توجه به کیفیت یادگیری می‌شود. علاوه بر آن، در روش برنامه‌ریزی جدولی، شاگرد نیازمند به مرورهای متعدد وطاقب فرساست که برنامه‌ریزی درسی کنکور را تبدیل به سوهان روح برای دانش‌آموز می‌کند و مجموع این دو کاستی، منجر به ناکارآمدی و بی کیفیتی مطالعه ناشی از این روش برنامه‌ریزی می‌شود.

از دیگر معایب مهم روش برنامه‌ریزی درسی جدولی، این است که چیزی تحت عنوان زمان جبرانی در آن بیشتر شبیه یک شوخی است و شما زمان مناسبی برای جبران در برنامه ندارید و ناچار هستید همچون دونده‌ای خیالی که به استراحت نیاز ندارد، با تمام سرعت فقط حرکت کنید! به این ترتیب اگر به هر علتی از برنامه هفتگی نوشته شده در جدول برنامه‌ریزی درسی خود عقب بمانید، زمان واقعی برای جبران نخواهید داشت؛ به عبارتی صحبت از زمان جبرانی در برنامه‌ریزی جدولی، فقط یک ادعا و فریب است.

بهترین روش برنامه‌ریزی درسی برای کنکور

بهترین روش برنامه‌ریزی تحصیلی برای کنکور، براساس تمام یافته‌های علمی روز در حوزه علوم اعصاب و یادگیری، روش برنامه‌ریزی خطی است. در روش برنامه‌ریزی خطی، شما تا به تسلط کامل در یک فصل نرسید به فصل بعد نخواهید رفت! به عبارتی تمرکز این روش برنامه‌ریزی تحصیلی بر روی کیفیت و یادگیری مفهمومی دروس بودجه بندی کنکور می‌باشد؛ یعنی همان چیزی که دقیقا برای موفقیت در کنکور سراسری اهمیت دارد.

روش برنامه‌ریزی خطی برای اولین بار و فقط در کتاب “یادگیری چالشی” نوشته مهندس حسین‌پور آموزش داده می‌شود. با خرید کتاب یادگیری چالشی نه تنها بهترین روش برنامه‌ریزی برای کنکور را یاد بگیرید، بلکه بسیاری نکات مهم دیگر درباره یادگیری اصولی و چالشی و تست‌زنی که برتری بی‌سابقه‌ای نسبت به سایر روش‌ها دارند نیز آشنا شوید.

برای دریافت روش های نوین مطالعه کلیک کنید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

88 + = 97

پیمایش به بالا