روش صحیح مطالعه برای کنکور

روش صحیح مطالعه برای کنکور

همه شما کنکوری‌های عزیز می‌دانید که برای دستیابی به موفقیت در کنکور، داشتن یک برنامه منسجم و هدفمند ضروری است. اما باید بدانید که کلید موفقیت در کنکور، یادگیری روش‌های صحیح مطالعه است. توجه داشته باشید که نحوه مطالعه مؤثر برای کنکور با روش‌های معمولی که در سال‌های تحصیلی دیگر استفاده می‌شود، تفاوت‌های قابل توجهی دارد.بر روی لینک کتاب برنامه ریزی تحصیلی کلیک کنید.

در این مقاله به بررسی بهترین روش‌های مطالعه برای کنکور خواهیم پرداخت.

اهمیت یادگیری نحوه صحیح مطالعه برای کنکور

یکی از دغدغه‌های اصلی داوطلبان کنکور در سال پایانی تحصیل، فراموشی سریع مطالب است. این موضوع باعث می‌شود که بسیاری از دانش‌آموزان ناچار شوند مرورهای مکرر را در برنامه‌ریزی تحصیلی خود بگنجانند. با توجه به حجم بالای مطالب در بودجه‌بندی کنکور سراسری و رقابت شدید برای پذیرش در دانشگاه‌ها و رشته‌های برتر، این امر ممکن است برای داوطلبان دشوار باشد.

این نیاز به مرورهای مکرر می‌تواند به تدریج اعتماد به نفس دانش‌آموزان را کاهش دهد و احساس دلزدگی از درس خواندن و عدم پیشرفت ملموس را ایجاد کند.

تجربه و دانش نشان داده‌اند که ریشه بسیاری از این مشکلات در عدم آگاهی از روش‌های صحیح مطالعه برای کنکور نهفته است. اگر شما نیز جزو داوطلبانی هستید که به سرعت مطالب را فراموش می‌کنید، تمرکز کافی هنگام مطالعه ندارید یا درس خواندن برای شما تبدیل به یک کار اجباری و ناخوشایند شده است، لازم است به نگرش خود نسبت به روش‌های صحیح مطالعه برای کنکور تجدید نظر کنید.

با یادگیری و اجرای تکنیک‌های مؤثر مطالعه، می‌توانید به راحتی بر چالش‌ها غلبه کرده و به موفقیت در کنکور نزدیک‌تر شوید.

شرایط عمومی که باید برای اجرای روش صحیح مطالعه برای کنکور رعایت شوند

به طور کلی، کمیت و کیفیت مطالعه، تا حد زیادی به شرایط محیطی وجسمی ما ارتباط دارد. بنابراین باید سعی کنیم تا جای ممکن کنترل محیط پیرامون خود را به دست بگیریم. به نکات زیر توجه کنید:

  • سعی کنید جای مطالعه ثابتی برای خود در نظر بگیرید و از راه رفتن هنگام درس خواندن پرهیز کنید. تلاش برای یکجا نشستن، صرفا با هدف افزایش تمرکز شما هنگام اجرای شیوه صحیح مطالعه برای کنکور نیست؛ این موضوع شما را به تدریج برای نشستن ثابت روی صندلی به مدت 4 ساعت در روز آزمون کنکور سراسری نیز آماده خواهد کرد.
  • شرایط محیط خود را از نظر نور، دما، صداهای مزاحم و نیز پرت‌کننده‌های حواس مثل موبایل کنترل کنید. این موارد به طور مستقیم بر روی کارایی مغز شما اثرگذار است و راندمان مطالعاتی شما را بدون اینکه متوجه باشید پایین می‌آورد. ما اینها را دزدان بزرگ مغز می‌نامیم.
  • مواد درسی، کتاب‌ها و جزوات خود را تا حد امکان نزدیک خود قرار دهید تا در صورت احتیاج، دسترسی سریع به آنها داشته باشید. به این ترتیب برای یافتن یک کتاب کمک آموزشی یا جزوه کلاس‌های خصوصی کنکور خود نیاز نیست از محل مطالعه خارج شوید.
  • تنظیم کمیت و کیفیت خواب از نکات ضروری برای ایجاد شرایط بدنی و ذهنی مناسب پیش از مطالعه است. همانطور که بدن بدون تغذیه مناسب و استراحت قادر به فعالیت کارآمد نیست، مغز نیز بدون خواب با کیفیت، راندمان پایینی خواهد داشت.

 

انواع روش‌های صحیح مطالعه برای کنکور

از جمله این روش‌ها روش پیش خوانی، خلاصه‌برداری، مطالعه دقیق و جزیی، روش مطالعه پس‌ختام (که ترکیبی از تمام روش‌های قبلی گفته شده است) و … هستند. اساس این روش‌ها، بر مبنای تمرکز بر کهنه شدن مطالب و مرور زیاد آنهاست. در حقیقت از ویژگی‌های مهم نحوه صحیح مطالعه برای کنکور آن است که باید مطابق با سیستم یادگیری مغز و حافظه انسان باشد.

مغز برای تثبیت یک مطلب و ماندگاری آن، نیاز به زمان و ایجاد شبکه پیوسته، بین مطالب دارد. بنابراین در تمامی این روش‌ها، مشاوران کنکور شما مجبور هستند با قراردادن مرورهای زیاد در برنامه درسی، روش‌ها را اثربخش کنند. این مرورها در واقع به مغز برای ایجاد ارتباط و شبکه معنی‌دار بین داده‌های مغزی کمک می‌کنند و به طبع آن ماندگاری مطلب را در ذهن افزایش می‌دهند.

معایب روش‌های رایج مطالعه کنکور

همانطور که حتما خودتان حدس زده‌اید، اجرای مرورهای زیاد که به واسطه فراموشی مطالب درسی، اجتناب‌ناپذیر خواهد بود، مهمترین پاشنه آشیل‌ کنکوری‌های عزیز است. یعنی عملا این روش‌ها نه تنها روش صحیح مطالعه برای کنکور نیستند، بلکه به طور مستقیم منجر به کاهش عملکرد ذهنی داوطلب کنکور می‌شوند.

باید توجه کنیم در کنکور سراسری زمان ما محدود و منابع بودجه بندی کنکور بسیار زیاد است. ما زمان کافی برای اینکه این تعداد مرور را انجام دهیم تا به ایجاد شبکه منسجم اطلاعاتی در مغز برسیم، نداریم. گذشته از این، به طور مثال، مجبور بودن به 10 بار مرور یک مطلب، پروسه بسیار فرسایشی می‌تواند باشد که تصور آن هم غیرقابل تحمل است.

تا اینجا حتما متوجه شده‌اید تمام حس بد شما به درس و برنامه‌ریزی‌های منسجم، همین شیوه‌های نخ‌نمای مطالعه و یادگیریست که در حقیقت شما را به مسیری کاملا فرسایشی هدایت می‌کنند که هیچ راه نجاتی از آن نیست.

اکنون سوال شما حتما این است که ” طرز صحیح مطالعه برای کنکور چیست؟”

روش مطالعه و یادگیری چالشی بهترین و به روزترین روش صحیح مطالعه برای کنکور است که برتری ذاتی ویژه‌ای نسبت به روش‌های قبلی دارد. علاوه بر این، روش مطالعه و یادگیری چالشی، بهترین روش مطالعه کنکور در زمان کم نیز هست. محققان علوم اعصاب همچون دکتر “مازیار فتحی” و نیز بهترین مشاوران کنکور کشور، اعتقاد دارند با این روش شما قادر خواهید بود در مدت زمان حداکثر 5 ماه، خود را برای رتبه برتر شدن آماده کنید.

روش مطالعه چالشی به عنوان بهترین روش مطالعه برای کنکور

اساس این روش بر این اصل است که شما هر چه وقت بیشتری برای انجام کاری داشته باشید، احتمالا اتلاف وقت و حواس پرتی بیشتری خواهید داشت. حتما همه شما تجربه دارید که دبیر شما امتحانی ناگهانی را ترتیب می‌دهد و شما مجبور هستید در مدت زمان کوتاه بودجه‌بندی امتحان را بخوانید. در اکثر موارد این چنینی، عملکرد شما از زمانی که فرصت زیادتری برای مطالعه داشته‌اید بیشتر و بهتر خواهد بود.

در روش مطالعه و یادگیری چالشی، درس خواندن تبدیل به یک بازی و سرگرمی می‌شود و شما بعد از گذشت مدت کوتاهی، درس خواندن را با ذوق انجام خواهید شد؛ پیشرفت شما ملموس و قابل رویت می‌شود و خودتان با دیدن پیشرفت هر روزه، به دنبال بهتر کردن خود خواهید بود؛ بدون اینکه فشار یا نیرویی بیرونی بخواهد شما را کنترل و وادار به درس خواندن و پایبندی به برنامه‌ریزی درسی کند!

روش مطالعه و یادگیری چالشی به طور قطع ماندگاری مطالب را در ذهن شما 8 برابر و بدون نیاز به حجم بالا و فرسایش آور مرورهای بیهوده، سرعت یادگیری شما را حداقل 2 تا 3 برابر خواهد کرد.

برای یادگیری روش صحیح مطالعه برای کنکور، کتاب “یادگیری چالشی” نوشته مهندس حسین‌پور را تهیه کنید. این کتاب بویژه برای افرادی که به دنبال بهترین روش مطالعه کنکور درزمان کم هستند مفید است. علاوه بر یادگیری روش مطالعه و یادگیری چالشی، در این کتاب روش‌ها و تکنیک‌های صحیح تست‌زنی و بسیاری نکات مهم و ضروری برای سال کنکور را نیز خواهید آموخت.

برای دریافت روش های نوین مطالعه کنکور کلیک کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

+ 14 = 19

پیمایش به بالا