chl-logo

روش‌های نوین مطالعه

روش‌های نوین مطالعه

 

در طول دوران تحصیل و پیش از سال کنکور، همه دانش‌آموزان روش خاصی را برای مطالعه دروس برای خود دارند. اما باید دانست که روش مطالعه برای کنکور، کاملا با روش‌های مورد استفاده در پایه‌های تحصیلی دیگر متفاوت است. در سال کنکور دیگر نمی‌توان با شیوه‌های سنتی شب امتحانی، در کنکور سراسری موفق شد.

اگر موفق شدن در کنکور را به موفقیت در ماهیگیری تشبیه کنیم، دانستن روش‌های نوین مطالعه در سال کنکور در حکم تبحر در فنون ماهیگیریست.

اگر میخواهید از دریای کنکور سراسری، ماهی بزرگ‌تری صید کنید، لازم است با خبرگی در روش‌های نوین مطالعه، صیاد ماهری شوید. در این مقاله به معرفی روش مطالعه و اصولی برای کنکور خواهیم پرداخت.

 

انواع روش‌های مطالعه رایج

 

  • روش کدگذاری:

در این روش، با استفاده از قراردادن کد، بین چند مفهوم و مطلب، آنها را به هم ارتباط می‌دهیم و ماندگاری آن را در ذهن بیشتر می‌کنیم. این روش بیشتر در مطالعه دروسی مثل زبان کاربرد دارد. صرفه‌جویی در زمان از مزایای این شیوه مطالعه است.

 

  • روش هایلات‌کردن:

برای اجرای دقیق این روش نیاز است بخش‌هایی از کتاب و جزوه خود را با رنگ‌های خاص برجسته کنید تا از باقی متن متفاوت به نظر برسد. نکته مهم در اجرای این روش آنست که شما قدرت تشخیص بخش‌های مهم که نیاز به هایلات شدن دارند را باید داشته باشید.

اشتباه رایجی بین دانش‌آموزانی که اینکار را درست بلد نیستند آنست که زیر همه متن کتاب و جزوه خط می‌کشند.

این روش اگر درست اجرا شود، فرآیند مرور را به طور ویژه برای دانش‌آموز ساده می‌کند.

 

  • روش خلاصه برداری:

این روش نیز شبیه روش قبلی نیاز به آگاهی از چگونگی خلاصه‌برداری کل متن دارد. برخی دانش‌آموزان به جای خلاصه‌برداری، کل متن را بازنویسی می‌کنند و جزوه‌ای به مراتب پرحجم‌تر از جزوه اصلی برای خود درست می‌کنند که کاری بسیار اشتباه است!

در صورتیکه به فنون خلاصه‌برداری صحیح مسلط باشید، این روش کمک شایان توجهی، بویژه در روزهای آخر منتهی به کنکور که زمان بسیار کم و حجم مطالبی که نیاز به مرور دارد زیاد است، می‌کند.

برای یادگیری اصول خلاصه برداری صحیح، کتاب “یادگیری چالشی” را مطالعه کنید. همچنین از کمک مشاوره کنکور حرفه‌ای نیز کمک بگیرید؛ زیرا هنر خلاصه‌برداری نیاز به زمان و آموزش پیوسته و خاص دارد.

 

  • روش تصویرسازی و تداعی ذهنی:

این روش براساس قابلیت تصویرسازی ذهن ابداع شده است. مغز این قابلیت را دارد که مفاهیم گسترده و پرشاخه را بوسیله یک تشبیه ویژه سریعا به خاطر بیاورد. به طور مثال همه ما تجربه این را داریم که یک لطیفه، بو یا یک غذای خاص، ما را به یاد تمام اتفاقات یک سفر خاطره‌انگیز که در گذشته داشته‌ایم بیندازد. تنها نکته کلیدی اینجاست که به تدریج یاد بگیریم که چگونه برای مباحث مختلف درسی، تصویری معنی دار که بتواند یادآور آن مبحث خاص باشد درست کنیم.

این روش طرفداران بسیاری دارد؛ اما نواقص بسیار مهمی دارد که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.

 

  • روش‌های دیگری نیز مانند روش مطالعه پس ختام نیز وجود دارند که تا حدودی ترکیبی از روش‌های قبلی می‌باشد.

 

چرا این روش‌های مطالعه بالا، مورد تایید بهترین مشاوران کنکور نیست؟

هر کدام از این روش‌ها نواقصی دارند که می‌تواند برای کنکوربسیار مخرب و زیان آور باشد. مثلا روش کدگذاری به این منظور طراحی شده که ما از حفظ کردن مطالب بی نیاز شویم، در حالیکه حفظ کردن همین کدها خود پروسه ای سخت و حفظی است. به عبارتی در این روش درست است که نیاز چندانی به حفظ کردن مطالب نیست، اما باز هم باید کدهایی را حفظ کرد! در حقیقت فقط مشکل را با مشکلی دیگر جایگزین کرده‌ایم. در مورد روش تداعی ذهنی هم تقریبا همین معضل وجود دارد.

در مورد روش هایلات‌سازی نیز، مشاوران برتر کنکور معتقدند، تکیه زیاد بر این روش، خود منجر به مشکل وسواس مطالعاتی می‌شود. به بیانی دیگر، دانش‌آموز ممکن است در انتخاب مطلب مناسب برای هایلات کردن دچار تردید شود و همواره نگران این باشد که مبادا مطلب مهمی را از قلم بیندازد و هایلات نکند. این ماجرا دانش‌آموز را به مرور به عمل خطای حفظ کردن تمام مطالب سوق می‌دهد.

 

لزوم دانستن روش‌های نوین مطالعه برای موفقیت در کنکور

سال کنکور زمان اشتباه و آزمون و خطا نیست. شما بایستی از همان لحظه‌ای که روند برنامه‌ریزی درسی کنکور خود را شروع کردید، بدانید شیوه درست درس‌خواندن چیست. برای کنکور سراسری باید روش‌های نوین مطالعه را به کار گیرید تا ازعملکرد مغزی و انرژی خود، حداکثر کارایی را در جهت یادگیری بیشتر و با‌کیفیت‌تراستفاده کنید.

متاسفانه روش‌هایی که در بالا ذکر شد به تنهایی، روش‌های ناقصی هستند و به احتمال زیاد منجر به دلسردی و عدم نتیجه‌گیری دانش‌آموز در کنکور سراسری می‌شوند.

 

روش مطالعه چالشی، روش نوین مطالعه

تنها روش مطالعه اصولی برای کنکور، روش “مطالعه چالشی” است که نه تنها مورد تایید مشاوران برتر کنکور است بلکه متخصصین علوم اعصاب، همچون دکتر “مازیار فتحی” که به مطالعه و تحقیق درباره مکانیسم‌های بهینه یادگیری مغز مشغول هستند، نیز بر آن به عنوان روش نوین مطالعه صحه گذاری کرده‌اند.

در روش نوین مطالعه چالشی، اساسا هیچگونه نیازی به حفظ کردن نیست. این روش نوین مطالعه به گونه‌ای طراحی شده که دانش‌آموز با انجام اولین مرحله، پیشرفت خود را به طور ملموس و شفاف احساس می‌کند.

در مطالعه چالشی، با بکارگیری “اثر برنده“، بعد از دیدن اولین پیشرفت ملموس، دانش‌آموز به طور اتوماتیک ذوق بیشتری برای پایبندی به برنامه‌ریزی درسی و مطالعه خواهد داشت به نحویکه بعد از مدت کوتاهی از هرگونه فعالیت انگیزشی رایج که مشاوران کنکور مجبور هستند در جلسات مشاوره تلفنی یا حضوری انجام دهند بی‌نیاز خواهد شد.

از آنجایی که تمرکز این روش نوین بر کیفیت مطالعه است، ردی از مشکلات روش‌های قبل مانند وسواس مطالعاتی، خیال‌پردازی و عدم تمرکز در حین مطالعه و … اصلا در این روش جدید مطالعه وجود ندارد.

 

روش نوین مطالعه، تنها روش اصولی مطالعه برای کنکور

اگرچه روش‌های رایج قبلی، کاربردهایی در پایه‌های تحصیلی مختلف دارند، اما روش نوین مطالعه چالشی تنها روش و بهترین روش مطالعه است که دقیقا برای روند مطالعاتی پیوسته و سنگینی همچون کنکور سراسری طراحی شده است.

استفاده از روش مطالعه چالشی که در ایران فقط در کتاب “یادگیری چالشی کنکور” نوشته استاد حسین‌پور وجود دارد، شما را قادر می‌سازد ظرف مدت تنها ۵ ماه خود را برای کنکور سراسری آماده کنید.

ارزیابی‌های کارشناسان و مشاوران کنکور برتر کشور نشان می‌دهد، دانش‌آموزانی که از روش مطالعه چالشی استفاده کرده‌اند، راندمان ۸ برابر و نیز سرعت مطالعه‌ ۲ تا ۳ برابر در مقایسه با داوطلبانی که از روش‌های دیگر مطالعه استفاده کرده‌اند، داشته‌اند.

با تهیه کتاب “یادگیری چالشی” و یادگیری روش نوین مطالعه، در کنار صدها نکته ضروری در زمینه تکنیک‌های تست‌زنی، برنامه‌ریزی تحصیلی و … موفقیت خود را در کنکور میسر کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

+ 7 = دوازده

پیمایش به بالا
دسترسی سریع